9 Mayıs 2014 Cuma

abc yayınlarından mucize oyun kartları

 
 

 
Bir kaç hafta kadar önce abc yayın grubundan Aylin hanımla görüştüm ve  Sara için çeşitli eğitim setleri aldım. Bir anne olarak her ne kadar zamanımın büyük bir çoğunu kızıma ayırsam da her gün onun gelişim sürecine katkı sağlayacak kadar  değişik oyun üretmem neredeyse imkansız. Yaşamlarının ilk 5 senesinde çevrelerinde yeterli uyarıcıya sahip olan çocukların, ilerleyen yıllarda  hem akademik hem de sosyal beceriler bakımından yaşıtlarından çok daha  üstün oldukları saptanmış. Yani bebeklerin görsel, işitsel ve dokunsal duyularını desteklemek ve daha sonra bunları birbirleriyle ilişkilendirmesini sağlamak çok önemli. ''Dokun Hisset Öğren'' serisi de  bu yönde tasarlanmış, çok eğlenceli ve keyifli bir eğitim seti. Yaklaşık 2 aydır her gün 10'ar dakika çalışıyoruz. Şimdiden beraber çok eğlenmeye ve öğrenmeye başladık.

Kartlar sayesinde,
  • Ebeveyn ve çocuk arasındaki birebir iletişim kuvvetleniyor.
  • Farklı duyular ile algıladıklarını eşleştirme becerisi gelişiyor. Örneğin, reçel kartına dokunduğunda reçelin yapışkan olduğunu, kedinin ise tüylerinin yumuşak olduğunu hissedebiliyor.
  • Oyun kartlarını kutudan çıkarıp yerine koymak ayrı bir aktivite:) Can sıkıntısına birebir. (Anneler bebekleri oyalamanın ne kadar zor bir iş olduğunu bilirler)
  • Konsantre olmayı öğreniyor.
  • Kartların üstündeki nesnelerle evdeki eşyaları eşleştirmek ayrı bir oyun. İlerleyen aylarda bunu da yapacağız.
  • Kartların arkasında sorular var. Bu da yine aynı şekilde ilerleyen aylarda soru-cevap şeklinde oynanan bir oyun.
  • Bu seride bir de sesli kitap var.
Biz aldığımız seriden çok memnun kaldık. Birebir eğlenerek zaman geçirmenin ve o oyun oynarken ona bir şeyler öğretebilmiş olmanın verdiği tat bir başka ;)
 
                                                                                  

                                                                                                                                           Urbanmommy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder