31 Ocak 2014 Cuma

Ek Gıda'ya yeni başlamış bebek neler yiyebilir?



Ek Gıda'ya yeni başlamış bebeklerin ilk alması gereken besin grubunu sebzeler oluşturuyor. Sebze püreleri veya sebze çorbalarıyla başlayabilirsiniz. Daha sonra bunlara meyve püreleri ekleniyor. Bazı anneler meyve pürelerinin içine pekmez, bal, bebe bisküvisi gibi ekstra tatlandırıcılar ekliyor. Bunların bebeğinize, özellikle de 1 yaşından önce hiçbir katkısı yok. Besin değerini yada doyuruculuğu arttırmak istiyorsanız yulaf ekleyebilirsiniz. Meyve ve sebzeleri mevsimine göre seçmeniz, konserve ve dondurulmuş gıdalardan uzak durmanız gerekiyor. Ayrıca ben bulabildiğim ölçüde organik sebze, meyve ve yumurta kullanmaya çalışıyorum. Güvenilirliği konusunda her kafadan başka bir ses çıksa da, tedbiri elden bırakmamakta fayda var. Sara için (şu an 6 aylık) kullandığım günlük beslenme planı şu şekilde..


  • 07:00 Aptamil devam sütü ( benim sütüm artık gelmiyor, o yüzden Aptamil' le devam ediyoruz. Sütü olan anneler için tabi ki anne sütü:))
  • 8.30   İyice haşlanmış bir yumurtanın yarısı, 1 tatlı kaşığı dolusu labne peynir yanında su yada süt
  • 10.30 1 adet mevsim meyvesi püresi ( üzerine biraz tarçın ilave edebilirsiniz)
  • 13.30 mevsim sebzelerinden yapılmış kıvamlı püre..( brokoli, balkabağı, ıspanak, kabak, patates ve soğan' dan oluşan püre bu aralar favorimiz. İçine ceviz büyüklüğünde kıyma da ekliyoruz. Sebzeler, patates hariç, buharda pişiyor, sonra üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleniyor.)
  • 14.30 devam sütü
  • 16.30 -17.00 öğle uykusundan ne zaman uyanırsa , 1/2 muz ve 1 kap evde mayalanmış yoğurt. Bazen yoğurdun içine 1 kaşık meyve püresi ekliyorum.
  • 19.30- 20.00 Tekrar biraz sebze püresi 60-70 ml. kadar ve süt. Haftada 2 kere sebze püresi yerine yulaflı yada pirinç unlu muhallebi
Öğünlerde ki süt miktarı 210 ml.

Sara uyku eğitimi aldığı için artık geceleri uyanmıyor. :)
                                                                                                      
                                                                                                                      Urbanmommy  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder